Wat is renovlies behang?
Binnen

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang, ook wel renovatievlies behang genoemd, is de perfecte oplossing voor oude muren en/of oud stucwerk. Renovlies behang is een behangsoort die gemaakt is van vinyl/papier dat op een stuk vlies is gemaakt en wordt veel gebruikt bij renovatie of de afwerking van de muren om de ondergenoemde problemen op te lossen. Renovlies is glasvezelbehang en is één van de meest populaire behangsoorten. 

Waarom en wanneer kies je voor Renovlies behang? 

Heb je wel eens goed naar je eigen muren gekeken en zie je oneffenheden zoals putjes, gaatjes, scheurtjes of scheuren? Dan ben je niet de enige, deze dingen zijn vaak voorkomend en daarom zijn er gelukkig goede oplossingen voor. Optie één is bijvoorbeeld een stukadoor laten komen om de muren helemaal glad te strijken met stucwerk, maar dit is wel aan de dure kant. Optie twee is een erg mooi en kwalitatief goed alternatief voor stucwerk, namelijk: Renovlies behang.  

Wat zijn de voordelen van Renovlies behang?

Er zitten vele voordelen aan renovlies behang: 

 1. Het werkt problemen als putjes, gaatjes en scheurtjes weg 
 1. Het is kras- en stootvast 
 1. Er kan overheen geschilderd worden in de kleur die je zelf wil 
 1. Renovlies behang is snel aangebracht op de muren 
 1. Het zorgt voor strakke en mooie muren 
 1. Het is brandveilig, ademend en nat afneembaar 
 1. Het is duurzaam behang 

Naast deze grote voordelen is er nog één groot voordeel aan renovlies behang: 

Als je voor renovlies behang kiest, bespaar je de dure kosten van het stucwerk. 

Zijn er verschillende soorten renovlies behang?  

Ja, er zijn verschillende soorten renovlies behang. Het verschil zit hem in de dikte van het behang, welke jij nodig hebt ligt aan bepaalde factoren. Elke muur is weer anders en heeft een andere oplossing nodig qua dikte van het behang. 

Voordat je besluit renovlies behang te kopen is het handig om je muren eens goed te bestuderen: 

 • Zijn de muren glad en gepleisterd met kleine scheurtjes? 
 • Zijn de muren glad en gepleisterd met kleine barstjes? 
 • Zijn de muren glad met gipsplaten? 
 • Heeft u een niet-poreuze, gladde muur? (zoals een geverfde muur) 

Dit zijn belangrijke zaken voor de specialist om te weten, zodat de juiste dikte behang op de muur aangebracht kan worden en de oplossing ook werkt.  

Naast deze vragen die je jezelf eens af moet vragen, moet je ook eens kijken welk renovlies behang je dan wil. De keuze is te maken uit een voorgeschilderd renovlies behangeen geluid verminderend en energiebesparend behang of een renovlies behang die bij aanraking anti-allergisch is. 

Hoe kan je zelf renovlies behang aanbrengen? 

Renovlies behang aanbrengen op je muren is makkelijker dan je misschien denkt. Ondanks dat het een sterk behang is, zijn er 3 stappen die je moet nemen bij het aanbrengen van jouw renovlies behang: 

1: Het aanbrengen van het renovlies behang 

Het aanbrengen van het behang is zoals gezegd niet te moeilijk, maar de eerste stap is wel zeer belangrijk. Voordat je het behang op de muur aanbrengt is het van belang om de muren even glad te schuren, dit doe je om alle kleine stukjes weg te werken en de muur zo strak mogelijk te trekken. Zo blijven er geen dingen onder het behang steken en is de muur schoon. 

2: Lijm aanbrengen op de muur 

Zonder lijm kun je het behang niet goed aanbrengen. Daarom is stap 2 het aanbrengen van de lijm op de muur, dit zijn in sommige gevallen 2 soorten lijm.  

Lijm 1 is voorstrijklijm, maar dit hoeft er niet altijd op: wanneer de ondergrond het water snel opzuigt, maak je gebruik van een voorstrijklijm. Als je dit gedaan hebt kan de 2e lijmsoort op de muur namelijk: behanglijm. Na de behanglijm breng je het renovlies behang aan. 

3: Het overschilderen van het behang (Optioneel) 

Wanneer je het renovlies behang hebt aangebracht kun je verder gaan met een optionele stap, namelijk het schilderwerk. Wanneer je voor een voorgeschilderd behang kiest hoeft dit niet, maar anders kun je nu gaan beginnen met het overschilderen van het renovlies behang in de kleur die je zelf wil. 

Renovlies behang laten aanbrengen 

Je hebt de keuze zelf in de hand, namelijk of zelf het behang aanbrengen of het laten doen door specialisten. Renovlies behang laten aanbrengen is namelijk erg fijn voor de totale uitstraling van de muur, specialisten doen dit al jaren en krijgen het behang zo strak mogelijk. 

Een gedachte over “Wat is renovlies behang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *