foto va huis in aanbouw
Bouwen

Prefab woningen

Je bent op zoek naar een huis, misschien heb je dan weleens gehoord van een prefab woning. Maar wat is een prefab woning eigenlijk? Een prefab woning is een kant-en-klare woning waar de onderdelen gemaakt zijn in de fabriek. In de fabriek worden de onderdelen precies gemaakt zodat alles precies op elkaar past. Denk maar aan een IKEA-kast die je in elkaar moet zetten, zo werkt een prefab woning ook. Maar waarom een prefab woning en is het voordeliger dan een normale woning?

Waarom een prefab woning?

Een prefab woning is vaak goedkoper dan een normaal huis. Dit komt omdat een prefab woning vaak binnen 8 weken al gebouwd is. Doordat een prefab woning sneller gebouwd wordt, zijn de kosten ook lager voor diensten waarvoor je betaalt. Een prefab woning wordt namelijk veel sneller gebouwd dan een normaal huis. Prefab woningen worden gemaakt in fabrieken en worden om deze reden niet vertraagd aangezien je in een fabriek geen last hebt van bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Ook is het mooi omdat je bij een prefab woning zelf je woning kan designen. Je hebt dus veel invloed op hoe jouw woning eruit komt te zien. 

Nadelen prefab woning

Een prefab lijkt er gunstig, maar er zijn wel paar dingetjes die je moet weten voordat je ervoor kiest om voor een prefab woning te gaan. Een prefab woning laten maken is erg goedkoop, alleen het laten bouwen en transporteren kan veel geld kosten. Je moet al die onderdelen hijsen en plaatsen. Zorg er dan wel voor dat je hijsogen goedgekeurd zijn voordat je objecten tilt. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij EKH hijsogen laten keuren. Wat ook een nadeel kan zijn dat je erg beperkt bent met eventuele verbouwingen. Vaak zijn Prefab woningen gemaakt van hout of beton. Als je bijvoorbeeld wilt boren zorg ervoor dat je dan een betonboor hebt en met de juiste kennis gaat boren zodat je niets beschadigt van het huis, bijvoorbeeld en leiding. Betonboren kan je bijvoorbeeld kopen bij https://onlineborenkopen.nl/betonboren/. Een ander nadeel kan zijn dat je niet veel kan aanpassen bij een prefab woning. De onderdelen van een prefab woning passen precies in elkaar, dit zorgt ervoor dat je op de bouwplaats waarschijnlijk niks meer kan aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *