Binnen

Een waterontharder kopen, wat je weten moet

Wil je misschien een waterontharder kopen, maar twijfel je een beetje? Wellicht omdat je enkele dingen gehoord hebt over een waterontharder die niet al te positief zijn. Er doen heel wat verhalen de ronde rondom de waterontharder, zowel positief als negatief. Veel van die verhalen zijn simpelweg niet waar. Om die reden zal deze tekst ingaan op de voordelen en enkele onwaarheden zullen worden ontkracht. Het is namelijk erg belangrijk om de juiste informatie te hebben. Zo kun je straks met een gerust hart een waterontharder kopen. Tegelijkertijd een eyeopener over het feit dat je niet zomaar alles geloven moet. 

Het eerste voordeel van waterontharder kopen

Zacht water is een stuk beter voor de huid dan hard water. Dit omdat hard water ervoor zorgt dat de natuurlijke beschermlaag van je huid wordt aangetast. Dat brengt vervolgens problematiek met zich mee. Denk aan een rode geïrriteerde huid bijvoorbeeld. Klachten van psoriasis of van eczeem kunnen verminderen simpelweg door zacht water. Een waterontharder kopen heeft dan dus ook als voordeel dat het een gezonde huid zal bevorderen. Je lichaam is belangrijk, je moet er je hele leven mee doen. Zorg daarom een beetje goed voor je eigen huid. Benieuwd naar een tweede voordeel? Belangrijk om dan snel verder te lezen. 

Een waterontharder kopen indien je last hebt van slaapapneu

Iemand met slaapapneu maakt gebruik van een apparaat in de nacht om goed te kunnen ademen. Het gebeurt regelmatig dat er kalkafzetting plaatsvindt in dit apparaat. Dat is niet helemaal de bedoeling en het kost een hoop schoonmaakwerk. Maak je gebruik van een waterontharder dan merk je dat je niet meer zo’n last hebt van kalkafzetting. Wacht daarom niet met een waterontharder kopen  en ontdek een wereld van verschil. Veel minder schoonmaken, ideaal toch? Kun je die tijd besteden aan andere dingen. Dan zal de tekst nu ingaan op twee fabels over een waterontharder. 

Onthard water is helemaal niet slecht voor de bloeddruk en het water smaakt niet naar zout

Er wordt beweerd dat de extra hoeveelheid natrium in het ontharde water slecht is voor de bloeddruk. Natrium is inderdaad niet al te best voor de bloeddruk. Echter bevindt er zich maar een klein beetje extra natrium in onthard water in vergelijking met hard water. Deze hoeveelheid is te verwaarlozen en zal niet bijdragen aan een slechtere gezondheid. Anderen roepen dat het natrium het water zout laat smaken. Dit is niet correct. Dit zou pas het geval zijn als natrium bindt met chloor en laat chloor nu net niet aanwezig zijn in het water. Wat dat betekent? Dat het onmogelijk is dat onthard water een zoute smaak heeft.

Je hebt gelezen dat onthard water beter is voor de huid. Verder weet je nu dat een waterontharder kopen en vervolgens gebruiken fijn is voor een ieder met slaapapneu. Ook ben je erachter gekomen dat het kleine beetje extra natrium verwaarloosbaar is en niet bijdraagt aan een slechtere bloeddruk. Tot slot: het ontharde water smaakt absoluut niet naar zout. Dit is echt niet mogelijk omdat er geen chloor aanwezig is in het water.

Volledig kalkvrij water met de waterontharder van Mooiwater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *