Bouwen

Investeren in vastgoed

Het is momenteel razend populair, investeren in vastgoed. Je hoort regelmatig dingen op het nieuws komen over de woningmarkt. Een onderdeel daarvan is het investeren in vastgoed. Niet iedereen is blij met de enorme ‘huisjesmelkers’. In dit blogartikel lees je hier meer over.

Waarom is investeren in vastgoed zo populair?

De reden waarom investeren in vastgoed zo populair is, heeft meerdere redenen. De meest voorkomende reden is dat, particulieren, die niet veel ervaring in de woningmarkt hebben, een conclusie trekken op basis van hun eigen ervaring. Zo denken ze dus dat het altijd rendabel is om in vastgoed te investeren. Wat ook enorm meespeelt, is de historisch lage spaarrente. Hierdoor gaan mensen steeds meer op zoek naar een alternatief om hun vermogen rendabel te houden. Ook de historisch lage hypotheekrente heeft z’n rol gekregen in de populariteit van het vastgoed.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn 2 mogelijkheden voor het investeren in vastgoed. Je kan direct en indirect investeren. Bij direct investeren in vastgoed koop je een of meer panden voor eigen beheer. Dit kan bijvoorbeeld een woonhuis zijn, maar ook een appartement, winkelpand of vakantiehuis. Dit kan ook over de grens zijn. Als je een indirecte investering doet, koop je een participatie in een vastgoedproject. Deze manier van investeren is de meest zorgeloze vorm, omdat je geen last hebt van administratieve rompslomp. De meeste mensen kopen een appartementje, om vervolgens weer te verhuren aan een ander persoon.

Mijn eigen ervaring

Vanwege een financiële meevaller had ik ook de mogelijkheid om iets met mijn geld te doen. Zoals je al kon lezen, is de rente momenteel zo laag, dat het sparen op een spaarrekening helemaal geen zin heeft. Ik wilde sowieso al graag iets doen met vastgoed, maar ik wist niet wat. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om meerdere kavels te kopen, er huizen op te bouwen en om die later weer te verkopen aan mensen. Nadat ik veel onderzoek had gedaan of dit wel rendabel was, kwam ik op een probleem, de bouwkosten. Ik had zelf geen idee hoe duur alles was, hoeveel tijd alles kost en wie ik allemaal nodig had. Ik ben voor mijn bouwkostenadvies naar Kamphuis Schaufeli gegaan! Zij zijn expert op het gebied van bouwkosten en ze hebben mij goed geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *