foto van kunststof rabar
Bouwen, Uncategorized

Je (vakantie)huis duurzaam aankleden met kunststof rabat

Het is je de laatste jaren vast niet ontgaan: steeds meer huizen worden duurzaam aangekleed met allerlei vormen van kunststof. Dit kun je goed terugzien in de verkoop van het aantal kunststof kozijnen. Doordat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en kunststof steeds goedkoper geproduceerd kan worden is het voor de consument steeds beter mogelijk om het huis duurzaam te bekleden.

De laatste jaren zien we dat kunststof gevelbekleding ook flink in populariteit toeneemt. Vroeger werd hier net als bij kozijnen vaak hout voor gebruikt. Echter is het steeds lonender om hier kunststof voor te gebruiken vanwege onderstaande redenen:

Kunststof is onderhoudsarm

Hout heeft als materiaal aan de buitenkant van je woning veel te voorduren en is slechter bestand tegen weer en wind. Kunststof is ten opzichte van hout een stuk beter bestand tegen allerlei weersinvloeden. Ook heeft kunststof bijna geen onderhoud nodig. Je hoeft het niet te schilderen en het bladert niet af.

Kunststof gaat langer mee

Kunststof gaat in bijna alle gevallen een stuk langer mee dan hout. Je hoeft dus minder vaak onderhoud te plegen en het hoeft minder snel vervangen te worden, Dit is natuurlijk ook een voordeel voor je portemonnee. Het kunststof is ook steeds beter bestand tegen uv-straling waardoor het vele jaren als nieuw eruit ziet.

Kunststof is goedkoper

Kunststof wordt steeds vaker op een efficiënte manier gerecycled, hierdoor worden de kosten gedrukt en kan het goedkoper worden aangeboden. Daarnaast zijn de houtprijzen sinds het begin van de corona-crisis extreem toegenomen, waardoor kunststof prijstechnisch nog aantrekkelijker is geworden.

Vervanger van Rabat

Vanwege bovengenoemde voordelen wordt kunststof ook steeds vaker gebruikt om houten rabat mee te vervangen. Net als houten rabat kan kunststof rabat zeer makkelijk in elkaar worden geschoven waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld recreatiewoningen mee te bekleden.

Toepassingen van Kunststof rabat

Kunststof rabat kan in veel gevallen worden gebruikt. Zo zien we dat kunststof rabat wordt gebruikt als gevelbekleding op huizen, Als buitenkant bij recreatiewoningen als buitenwand bij tuinhuizen, afdaken en schuttingen of bij utiliteitsbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *