stallenbouw-combiboard
Bouwen

Waar moet je op letten bij het bouwen van een nieuwe stal?

Wanneer je een nieuwe stal bouwen wilt, is het belangrijk om te weten hoe je een goede stal bouwt. Wij leggen je uit wat een stal is en waarom het zo belangrijk is dat deze goed wordt gebouwd! Maar misschien nog wel veel belangrijker, het belang van een duurzame en onderhoudsvriendelijke stal.

Wat is een stal?

Een stal is een plek waar je je dieren kunt stallen. Het is belangrijk dat de stal schoon en netjes is, zodat je dieren gezond blijven. Een goede stal heeft een goede ventilatie nodig, zodat er geen vieze luchtjes in de stal komen. De stallen moeten ook regelmatig schoongemaakt worden, zodat er geen bacteriën kunnen groeien. Gladde stalwanden die makkelijk schoon te maken zijn, zijn daarbij een must en om efficiënt te werken.

Waarom is het belangrijk om een goede stal te hebben?

Een goede stal is belangrijk, omdat je dieren er gezond in kan blijven. Als de stal vies is, kan dat ziektes veroorzaken bij je dieren. Bacteriën kunnen zich makkelijk verspreiden in een vieze stal, dus het is belangrijk dat de stal schoon is. Kunststof stalwanden zijn makkelijk te reinigen en nemen minder makkelijk viel dan wanneer een stenen stal of houten stal hebt.

Hoe bouw je een duurzame stal?

Een duurzame stal is een stal die gemaakt is van kunststof en andere materialen die lange tijd meegaan. Kunststof stalwanden gaan bijvoorbeeld veel langer mee dan houten wanden. Ze zijn ook makkelijker schoon te maken en hebben minder onderhoud nodig. Door de gladde ondergrond heb je minder chemicaliën nodig wat weer beter voor het milieu is. Vaak zijn de kunststoffen die gebruikt voor de stalwanden van gerecycled kunststof. Op deze manier draag je al tijdens de bouw van een nieuwe stal bij een gezonder milieu.

Wat zijn de voordelen van kunststof stalwanden?

Zoals eerder benoemd zijn kunststof stalwanden makkelijker schoon te maken en hebben minder onderhoud nodig. Ze zijn ook lichter van gewicht, waardoor ze makkelijker te vervoeren zijn. Doordat ze lichter zijn is minder staal nodig wat aanzienlijk scheelt in de bouwkosten voor een nieuwe stal. Daarnaast kun je afscheiden in de stal makkelijk verplaatsen wat ervoor zorgt dat je in toekomst makkelijk aanpassingen qua indeling kunt doen. Dit is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kunststof varkenshokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *