Uncategorized

Zo voorkom je incidenten op de werkvloer

Waar mensen werken worden fouten gemaakt en daarnaast bestaat altijd nog het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarom kun je maar beter zorgen dat je zo veel mogelijk kunt voorkomen. Bekijk hier schoenen die al een deel van de oplossing vormen.

Je kunt beter voorkomen

“Voorkomen is beter dan genezen” Een bekend gezegde dat ook zeker op de werkvloer erg van toepassing is. Het is erg vervelend als er ongelukken op de werkvloer gebeuren en al helemaal als dit voorkomen had kunnen worden. Vaak heb je hier helemaal niet zo heel erg veel voor nodig en kun je bijvoorbeeld werkschoenen van Puma kopen om je voeten al te beschermen tegen eventuele producten of spullen die op je voeten zouden kunnen vallen die je voet zouden kunnen verwonden. Zo kun je eigenlijk heel erg makkelijk en ook nog eens op een aangename manier ongelukjes voorkomen en te voorkomen dat je gewond raakt en is dat dus eigenlijk investeren in jezelf. 

Hoe  het werkschoenen van Puma kopen incidenten kan voorkomen

Die werkschoenen zijn nog maar een klein voorbeeld van de werkkleding die jou zou kunnen beschermen, want wanneer jij al zorgt voor het feit dat je goed zichtbaar bent op de werkvloer of op de bouwplaats, dan kan dit al best wel heel wat leed voorkomen. Zeker wanneer er bijvoorbeeld met heftrucks of andere voertuigen gereden wordt, is dit geen overbodige luxe. Je kunt je zichtbaarheid bijvoorbeeld verbeteren door het dragen van een veiligheidsvest of een jas waarin je goed zichtbaar bent door de kleuren en de lichtgevende strepen of door te zorgen voor een bouwhelm die jouw zichtbaarheid ook zou kunnen verbeteren. Door bij de aanschaf hierover na te denken, heb je al snel extra veiligheid voor jezelf geprobeerd te creëren. 

Veiligheid is snel te creëren

Er zijn zelfs schoenen met reflectie die voor dat stukje extra veiligheid kunnen zorgen wanneer je op alle vlakken veilig te werk wil gaan op plekken waar je dit wel kunt gebruiken. Zo zie je dat je op een relatief makkelijke manier voor extra zichtbaarheid kunt zorgen en op deze manier dit soort onnodige incidenten zou kunnen voorkomen. Ook bij andere mogelijke incidenten zijn er producten die bij kunnen dragen aan de veiligheid van het personeel en is het belangrijk om hier vooraf goed bij na te denken en goed te kijken naar de inbreng van het personeel wanneer zij mogelijke gevaren zien op een gemiddelde werkdag. Als werknemer kun je je hier dus vaak wel goed op voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *