Uncategorized

Tips voor het kweken van bloembollen in een schaduwrijke tuin

Als je een schaduwrijke tuin hebt, kun je toch prachtige bloemen kweken. Er is geen beter gevoel dan te genieten van je mooie bloemen als de zon door de bomen stroomt. Hoewel de meeste planten en bloembollen veel zonlicht nodig hebben om te groeien, zijn er verschillende soorten die gedijen in de schaduw. Begonia’s en tulpen zijn twee populaire keuzes als je op zoek bent naar bloembollen die je in een schaduwrijke tuin kunt kweken. Laten we eens kijken naar wat je precies moet doen om deze mooie bloemen te laten bloeien.

Locatie

Ten eerste is de locatie waar u de bolletjes plant erg belangrijk. Als je bolletjes plant op een gedeeltelijk schaduwrijke plek, moet je ervoor zorgen dat ze direct licht krijgen als de zon verschijnt. Dit betekent dat je ze langs de rand van bomen of struiken moet planten, maar niet tussen hoge struiken of bomen waardoor ze nooit direct licht zullen ontvangen. Vermijd ook plaatsen met harde wind, want dat kan leiden tot verdroging of beschadiging van jouw bloemen. 

Begonia’s

Begonia’s groeien goed in de schaduw omdat ze weinig licht nodig hebben om te bloeien. U moet begonia’s water geven wanneer de grond droog aanvoelt, maar wees voorzichtig dat u niet te veel water geeft omdat dit kan leiden tot rotting van de wortels. Begonia’s houden ook van hoge luchtvochtigheid, dus als uw tuin minder vocht bevat, is het verstandig om ze af en toe nevel te spuiten met een plantenspuit. Vergeet niet dat begonia’s regelmatige voeding nodig hebben; vermeng wat organische compost of plantaardige meststof met hun bodem om ze te helpen hun beste te presteren!

Tulpen

Tulpen zijn andere populaire bloembollen die goed groeien in schaduwen-tuinen. Tulpen worden geleverd met speciaal ‘afdekmateriaal’ dat helpt bij het beschermen van hun bolletjes tijdens hun groei. Plant tulpen op elk moment tussen oktober en februari (afhankelijk van waar u woont). Zorg ervoor dat u twee keer per jaar mest aanbrengt – één keer vóór het plantseizoen en één keer of na het bloeiseizoen – om ervoor te zorgen dat uw tulpen optimaal profiteren van alle voeding die ze nodig hebben!

Conclusie

Hoewel veel bloembollen veel zonlicht nodig hebben om goed te groeien, zijn er verschillende soorten die prima gedijen in schaduwen-tuinen. Begonia’s en tulpen zijn twee populaire opties als u op zoek bent naar iets wat fotogeniek is maar toch weinig onderhoud vereist in donkere gebieden. Door regelmatig water te geven, luchtvochtigheid hoog te houden en compost of meststoffenvoorziening toe te voegen aan hun grond, kan elke tuinier genietend van deze prachtige bloemen; ongeacht hoeveel licht hij of zij beschikbaar heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *