Uncategorized

Wat doet een elektricien Heerhugowaard zoal?

We horen al jaren dat er een tekort is aan mensen die goed zijn met hun handen. Een van deze beroepsgroepen is de elektricien. Het is echter minder bekend wat een elektricien Heerhugowaard eigenlijk precies doet. Laten we eens gaan kijken naar de diversiteit van het werkveld van deze mensen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden van de elektricien zijn veel diverser dan dat de meeste mensen weten.  Dat een elektricien zich bezighoudt met elektrotechniek en ook de service, onderhoud en beheer hiervan voor zijn rekening neemt is iets wat veel mensen nog wel weten. Dat geldt ook voor het aanleggen van opties om duurzame energie op wekken zoals het aansluiten van zonnepanelen. Dat zij echter ook zorgen voor beveiliging en brandveiligheid is al veel minder bekend en dat geldt ook voor datastructuur en wifi. Daarom zullen we per werkgebied wat voorbeelden noemen van wat de elektricien doet.

Elektrotechniek, service en onderhoud

Zoals gezegd is dit het bekendste werkveld. Het gaat hierbij om het aanleggen en vervangen van de elektrische installatie bij nieuw- en verbouw. Een elektricien kan hiervoor groepenkasten vervangen en uitbreiden en speciale groepen aanleggen voor het elektrische fornuis en de CV-ketel.  Minder bekend is dat een elektricien ook degene is die de domotica in huis kan aanleggen. Dat je een elektricien nodig hebt als er een stroomstoring is, is wel algemeen bekend. Ze verzorgen echter ook de keuring van rookmelders en voeren onderzoek uit.

Duurzame energie

Duurzame energie is een verzamelnaam voor het gebruik van Ledverlichting. Ledlampen verbruiken veel minder energie dan gloeilampen en Tl-buizen. Ze gebruiken een andere techniek waardoor er aanpassingen nodig zijn. Daarnaast vallen zonnepanelen en laadpalen hier ook onder. Een elektricien kan hierover advies geven, de voorzieningen aanleggen en onderhouden.

Beveiliging

Als we het over beveiliging hebben doelen we niet alleen op het aansluiten van een alarminstallatie, maar ook over camerabeveiliging en het aanleggen van elektronische sloten. Deze kunnen worden geopend met een smartphone, een afstandsbediening of een pincode.

Brandveiligheid

Behalve goed onderhoud van het elektrische netwerk in huis hoort hier ook het aanleggen en onderhoud van rookmelders bij. Deze moeten op een goede plek aan het plafond worden gehangen. De elektricien weet waar en hoe je een rookmelder het beste kunt installeren. Een elektricien kan daarnaast ook adviseren over de aanschaf en plaatsing van blusmiddelen in een woning.

Conclusie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het werk van een elektricien veel veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Dat maakt het werk als een afwisselende baan waar je van vele markten thuis moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *